Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής.

Toys Awards 2022

Ένας θεσμός που αποτελεί πηγή έμπνευσης και καινοτόμων ιδεών για τις εταιρίες και τους οργανισμούς που ασχολούνται με το παιχνίδι

Την Τετάρτη 06 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Atraktos, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Toys Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS Events. Για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν παιχνίδια και υπηρεσίες παιχνιδιού που αφορούν παιδιά 3 έως 10 ετών.

Περισσότερα από 120 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων που αφορούσαν παιχνίδια και υπηρεσίες παιχνιδιών όπου μέσα από την ποιότητά τους βοηθούν το παιδί να έχει ομαλή ανάπτυξη και να εξελιχθεί σε όλους τους επιμέρους τομείς: σωματικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά.

Συνολικά, διακρίθηκαν 14 εταιρίες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.
Toys Awards 2022

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρίες: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, GIOCHI PREZIOSI HELLAS ΑΕ, Α. & Γ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, Desyllas Games, Curve Lab, Enarxis Dynamic Media, Αν. Λαζαρίδης & ΣΙΑ EE, My Greek Games, NetPlanet– The Wonder Room, Scoot & Ride Vertriebs GMBH, Toys-shop ΜΟΝ ΙΚΕ, Λιμνίδης ΑΕΒΕ (MG Toys) και Τσιρώνης Α.Ε-Σβούρα.

Επίσης, οι εταιρίες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητα που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Enarxis Dynamic Media και NetPlanet – The Wonder Room.

Τέλος, η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των Grand Awards, όπου η GIOCHI PREZIOSI HELLAS ΑΕ αναδείχθηκε COMPANY OF THE YEAR και η Janod | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ αναδείχθηκε BRAND OF THE YEAR.

Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Toys Awards 22, όπου ο Ηρακλής Λιόκης, Διευθύνων Σύμβουλος «Το Παιγνίδι», παρέλαβε το τιμητικό βραβείο για την προσφορά και τις ποιοτικές υπηρεσίες στον χώρο του παιχνιδιού στη χώρα μας και στην συνέχεια ο Αναστάσης Δεσύλλας, Ταμίας του Σ.Ε.Β.Π.Π.Α. – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ & ΑΜΑΞΩΝ παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του Συνδέσμου στην αγορά του παιχνιδιού.

Η Ράνια Θρασκιά, Παιδαγωγός – Οικογενειακή Σύμβουλος Msc, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Toys Awards 2022, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της, όπου ανέφερε: «Τα Toys Awards 2022 διοργανώνονται φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά και αποτελούν έναν θεσμό που υπογραμμίζει τη σημασία του παιχνιδιού ως προς το μεγάλωμα και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των παιδιών και έχει ως άξονα και κινητήριο δύναμη το παιδί και τις ξεχωριστές ανάγκες του σε όλα τα επίπεδα. Η περσινή διοργάνωση, παρά την ιδιαιτερότητα της περιόδου και τα επιδημιολογικά δεδομένα της Covid-19 εποχής, ανέδειξε και επιβράβευσε προϊόντα και υπηρεσίες, που στηρίζονται σε καινοτόμες ιδέες και προωθούν τη δημιουργικότητα στον χώρο του παιχνιδιού. Ο θεσμός των Toys Awards “ανοίγει το δρόμο” για την διερεύνηση του μαγικού κόσμου του παιχνιδιού και την εξερεύνηση της παιδικής φαντασίας και πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη και την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Εύχομαι ολόψυχα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και καινοτόμων ιδεών για τις εταιρίες και τους οργανισμούς που ασχολούνται με το παιδικό παιχνίδι στη χώρα μας, ανοίγοντας το δρόμο προς τη δημιουργία και την εξέλιξη με σκοπό ολοένα και περισσότερα παιδικά χαμόγελα».

Ο έτερος Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Toys Awards 2022, Δρ Ηλίας Βασιλείου, Γλωσσολόγος- Ειδικός Παιδαγωγός, PhD, MSc SEN, PgCert in Behaviour Management, University of Athens, Nottingham Trent University, ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Άλλη μια χρονιά αυτού του εξαιρετικού θεσμού έφθασε στο τέλος της. Μαζί, για λίγο έστω διάστημα, συμμετείχαμε σε μια διαδικασία που μας έκανε να δούμε ξανά μέσα από τα παιδικά μάτια τον ρόλο και τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί προσεγγίσαμε το παιχνίδι ως ένα σημαντικότατο, όχι προϊόν, αλλά εργαλείο για την ανάπτυξη και την ψυχαγωγία του παιδιού. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτητα αυτό που μένει σταθερό είναι η ανάγκη να προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση, ψυχαγωγία και σταθερή ανάπτυξη στα παιδιά μας. Στην 4η βιομηχανική επανάσταση θα δούμε ξανά την κούκλα, το στρατιωτάκι, το επιτραπέζιο, όπως την πλαγγόνα, το άθυρμα, το ζατρίκιο στους προηγούμενους αιώνες. Η σταθερότητα του παιχνιδιού στην πορεία του χρόνου δείχνει ένα βασικό χαρακτηριστικό του πέρα από κοινωνίες και πολιτισμικές μεταβολές. Δείχνει τον βαθιά ανθρωπιστικό του χαρακτήρα και τη σημασία του στην ανάπτυξη του ατόμου ως κοινωνικού όντος.

Στα Toys Awards είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί αντιμετωπίσαμε ακριβώς το παιχνίδι με τον «σεβασμό» που του αρμόζει. Μέσα από τον θεσμό επιστήμονες και ειδικοί, επαγγελματίες και άνθρωποι με αγάπη για το παιδί ήρθαν σε επαφή με εταιρείες και δημιουργίες πρωτότυπες, όμορφες, φιλικές για τα παιδιά, ψυχαγωγικές, πολύχρωμες, ευφάνταστες, ευχάριστες αλλά πάνω από όλα ανθρώπινες. Ο πήχης ανέβηκε ψηλά και φέτος και έστειλε το μήνυμα. Το παιχνίδι δεν είναι ένα οποιοδήποτε εμπορικό προϊόν, αντίθετα φέρει μια μεγάλη ευθύνη ποιότητας, καλλιέργειας και δημιουργίας. Όχι για εμάς, αλλά για το πολυτιμότερο «κομμάτι» μας. Εις το επανιδείν λοιπόν την επόμενη χρονιά, στα Toys Awards 2023 για να ξαναβρεθούμε, να τιμήσουμε νέα παιχνίδια και ιδέες και φυσικά και εμείς οι μεγάλοι να παίξουμε, έστω και για λίγο, ξανά σαν παιδιά…».

Τέλος η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS, στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Στον πυρήνα των νέων δεδομένων που θα διαμορφώσουν στο μέλλον την ανάπτυξη των παιχνιδιών είναι οι σύγχρονοι γονείς, οι οποίοι έχουν απαιτήσεις και επενδύουν κατά βάση σε παιγνίδια με οικολογικό χαρακτήρα, βιώσιμα υλικά τα οποία πέρα από την διασκέδαση συμβάλλουν στις δεξιότητες των παιδιών, επίσης στην δημιουργία νέων παιγνιδιών τα οποία θα σχετίζονται με χαρακτήρες από τηλεοπτικά shows και ταινίες, αλλά και στα παιγνίδια για ενήλικες. Ο όρος  «kidult» ο οποίος είναι ιδιαίτερα ελκυστικός απελευθερώνει τους ενήλικες που θέλουν να απολαμβάνουν τα παιγνίδια. Οι κατασκευαστές δημιουργούν ενδιαφέρουσες προτάσεις γι’ αυτό το αγοραστικό κοινό με παιχνίδια για κάθε ηλικία με τη δυνατότητα να αποκτήσουν υπόσταση στην επικοινωνία και την διασκέδαση από τον ευρύτερο κύκλο της οικογένειας».

Χορηγοί επικοινωνίας των Toys Awards 22 ήταν οι: infokids.gr, all4mama.gr, parentshub.gr, kidsproject.gr, boommag.gr, citykidsguide.com, kidot festival, childit.gr, happykidsradio.gr και ο τηλεοπτικός σταθμός nickelodeon.

Toys Awards 2021

Recognizing Innovative Products & Services