Submit your Entries Until 19/01/2024 & Save 9%

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής.

Toys Awards 2023

Ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύσει την καινοτομία στα παιχνίδια και στις υπηρεσίες παιχνιδιού που αφορούν παιδιά, έφηβους αλλά και ενήλικες.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, στον Χείρωνα, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Toys Awards 2023. Για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Toys Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν παιχνίδια και υπηρεσίες παιχνιδιών όπου μέσα από την καινοτομία και την ποιότητά τους βοηθούν τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά να έχουν ομαλή ανάπτυξη σε επιµέρους τοµείς (σωµατικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά) αλλά και τους ενήλικες στην κοινωνικότητα, την δημιουργικότητα και την ψυχική τους ισορροπία.

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του παιχνιδιού.

Συνολικά, διακρίθηκαν 18 εταιρείες-επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

_DSC0588

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι: Casababy, Enarxis Dynamic Media / Funko, Family Concept Store – The Wonder Room, Giochi Preziosi Hellas, Magnetic Toys, Remoundo Games, Scoot and Ride, Spider Play by Kriklani Valentini, Spin Master, The Tea Club toys, VERDES INNOVATIONS, Γαβρήλου Έφη, ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε. – GIOVAS GROUP OF BRANDS, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Έλενα Αναστασίου (9ο Νηπιαγωγείο Πύργου), ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ‘ΥΠΟΓΡΑΦΗ’ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΣΤΑΣΥ – ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και Τσιρώνης Α.Ε.

 

Επίσης, οι εταιρείες-φυσικά πρόσωπα οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Scoot and Ride, VERDES INNOVATIONS, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ και Έλενα Αναστασίου (9ο Νηπιαγωγείο Πύργου).

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Giochi Preziosi Hellas αναδείχθηκε Company of the Year και η Spin Master αναδείχθηκε Brand of the Year.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ένα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από έρευνα της εταιρείας NPD Group Inc. καταδεικνύει ότι οι πωλήσεις παιχνιδιών δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις οικονομικές πιέσεις. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Research & Markets, η παγκόσμια αγορά παιχνιδιών άγγιξε σε αξία τα 156,5 δις. δολάρια το 2021 και εκτιμάται ότι θα αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 7,5% μέχρι το 2027, οπότε και θα ανέλθει τελικά σε 249,6 δις. δολάρια. Στη θετική εξέλιξη των μεγεθών του κλάδου συμβάλει και η τάση των νέων σε ηλικία γονέων να επενδύσουν σε παιχνίδια που συμβάλουν στην ανάπτυξη των παιδιών με δεξιότητες, κοινωνική υπευθυνότητα και οικολογική συνείδηση».

Στην συνέχεια, o Δρ Ηλίας Βασιλείου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Toys Awards 2023, Γλωσσολόγος – Ειδικός Παιδαγωγός, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά του αναφέροντας: «Τρίτη χρονιά διεξαγωγής των Toys Awards και τρίτη και πιο δυνατή εκδήλωση για το ποιοτικό παιχνίδι. Για άλλη μια φορά συγκεντρωθήκαμε όσοι θέλουμε να έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το παιδί και την οικογένεια για να αναδείξουμε τον ρόλο του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η εκπροσώπηση τόσο σημαντικών εταιρειών του κλάδου, ειδικών και επιστημόνων και κυρίως η συμμετοχή με νέα παιχνίδια περισσότερο ελκυστικά, περισσότερο ποιοτικά και περισσότερο απαραίτητα για την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων. Τα Toys Awards από τη γένεσή τους φιλοδοξούσαν να αποτελέσουν πυξίδα για το ποιοτικό παιχνίδι και να δημιουργήσουν δείκτες αυτής της ποιότητας ώστε να βοηθήσουν, να προσανατολίσουν και να κατευθύνουν τους γονείς σε αυτόν τον τομέα. Η τρίτη συνεχόμενη διεξαγωγή της γιορτής τους παιχνιδιού καταδεικνύει ακριβώς και την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Ας είναι η γιορτή μας νοητός και πραγματικός χώρος που συναντώνται οι δημιουργοί παιχνιδιών, οι επαγγελματίες, ειδικοί και επιστήμονες που ασχολούνται με το παιδί και οι τελικοί αποδέκτες, δηλαδή οι ίδιες οι οικογένειες. Ας είναι η εκδήλωσή μας ένας μικρός φόρος τιμής σε ανθρώπους που συνέδεσαν το παιχνίδι με τη μάθηση, την ανάπτυξη και την καλλιέργεια των αγαπημένων μας παιδιών».

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απηύθυνε η Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε: «Τα Toys Awards έχουν στόχο, να αναδείξουν τα υπέροχα ερεθίσματα, μέσα από τα παιχνίδια, στην υγιή ανάπτυξη της φαντασίας των μικρών παιδιών. Τα παιχνίδια συχνά συνεισφέρουν και στην χαλάρωση των μεγάλων παιδιών, όπως εμάς τους ενήλικες. Το παιχνίδι είναι απαραίτητο μέρος της ενηλικίωσης. Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά μαθαίνουν για τον κόσμο γύρω τους και, ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο πολύτιμα είναι τα παιχνίδια στην ανάπτυξη του παιδιού. Στα παιδιά με πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα, καλά επιλεγμένων, παιχνιδιών είναι πιο πιθανό να προκριθούν οι δημιουργικές τους τάσεις. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά φτάνουν σε υψηλότερα επίπεδα πνευματικής ανάπτυξης, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή ή την κοινωνική τους τάξη όταν παίζουν ελεύθερα. Τα παιχνίδια που διεγείρουν τη νοητική ανάπτυξη είναι κατάλληλα για την ισχυροποίηση των ικανοτήτων του παιδιού, ανταποκρίνονται στις κινήσεις του και παρέχουν ανατροφοδότηση όταν χειραγωγούνται. Είτε παίζουν μόνα τους είτε με άλλους, ήσυχα ή με ενθουσιασμό, το παιχνίδι είναι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο τους και δημιουργούν φανταστικούς φίλους και περιπέτειες. Έρευνες δείχνουν ότι μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν πώς να σχεδιάζουν και να λύνουν προβλήματα. Το παιχνίδι τα ενθαρρύνει να αναπτύξουν γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και να χρησιμοποιούν φαντασία και δημιουργικότητα. Το σωματικό παιχνίδι τους βοηθά να αναπτύξουν ευκινησία, ισορροπία, συντονισμό και λεπτές κινητικές δεξιότητες. Τα παιχνιδιάρικα παιδιά είναι πιο χαρούμενα, καλύτερα προσαρμοσμένα, πιο συνεργάσιμα και πιο δημοφιλή με τους συνομηλίκους τους από εκείνα που παίζουν λιγότερο. Τα παιδιά παίζουν επίσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όταν υπάρχει μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών. Δεν είναι απαραίτητα τα πιο ακριβά παιχνίδια που παρέχουν τη μεγαλύτερη τόνωση και απόλαυση. Είναι καλύτερα να έχουν τέσσερα ή πέντε διαφορετικά παιχνίδια παρά ένα πολύ ακριβό».

Τέλος, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Χρήστου Ρεμούνδου, Έφορος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές & τους νικητές της αποψινής εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων Toys Awards 2023. Ο Σύνδεσμός μας, ιδρύθηκε το 1949 και είναι ο μοναδικός κατασκευαστικός Σύνδεσμος στο χώρο του Παιχνιδιού, των Βρεφικών και Εποχιακών Ειδών στην Ελλάδα. Μέλη του είναι επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της ελληνικής παραγωγής και εισαγωγής παιδικών παιχνιδιών, βρεφικών, χριστουγεννιάτικων και αποκριάτικων ειδών. Ο Σύνδεσμός μας πάντα με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στους μικρούς καταναλωτές και τους γονείς τους, φροντίζει για τη διάθεση στην αγορά προϊόντων που πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έχει αγωνιστεί με κάθε τρόπο και μέσο ορθώνοντας άποψη και λόγο για την ασφάλεια της ψυχικής και της σωματικής υγείας των παιδιών. Tα Toys Awards καθιερώνονται ως ένας σημαντικός θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει την ασφάλεια και την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες. Με αφορμή τέτοιες πρωτοβουλίες, ας εργαστούμε όλοι ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας καλαίσθητα, δημιουργικά, καινοτόμα, ποιοτικά και προπαντός ασφαλή παιχνίδια».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Toys Awards 2023, όπου η Χριστίνα Συριοπούλου – Δελλή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Ε.Κ.Π. Παν. Μακεδονίας, Διευθύντρια (Π.Μ.Σ. στις «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή»), παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την Έρευνα στη Δημιουργία Ρομπότ “Panda” για τα Παιδιά με Αυτισμό και οι Ιωάννης Θεοδούλου και Μαρία Βαμβακοπούλου, Εκπαιδευτικοί, παρέλαβαν τιμητικό βραβείο για το Πρόγραμμα Κλιματική Αλλαγή ”Trash Art” στο 133ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας.  

Χορηγός της τελετής απονομής των Toys Awards 2023 ήταν η Giochi Preziosi Hellas.

Χορηγοί επικοινωνίας των Toys Awards 2023 ήταν οι: infokids.gr, all4mama.gr, boommag.gr, parentshub.gr, kidsproject.gr και το projectparenting.gr.

Official Publications: Daily Fax, Marketing Week.

Toys Awards 2022

Ένας θεσμός που αποτελεί πηγή έμπνευσης και καινοτόμων ιδεών για τις εταιρίες και τους οργανισμούς που ασχολούνται με το παιχνίδι

Την Τετάρτη 06 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Atraktos, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Toys Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS Events. Για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν παιχνίδια και υπηρεσίες παιχνιδιού που αφορούν παιδιά 3 έως 10 ετών.

Περισσότερα από 120 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων που αφορούσαν παιχνίδια και υπηρεσίες παιχνιδιών όπου μέσα από την ποιότητά τους βοηθούν το παιδί να έχει ομαλή ανάπτυξη και να εξελιχθεί σε όλους τους επιμέρους τομείς: σωματικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά.

Συνολικά, διακρίθηκαν 14 εταιρίες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.
Toys Awards 2022

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρίες: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, GIOCHI PREZIOSI HELLAS ΑΕ, Α. & Γ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, Desyllas Games, Curve Lab, Enarxis Dynamic Media, Αν. Λαζαρίδης & ΣΙΑ EE, My Greek Games, NetPlanet– The Wonder Room, Scoot & Ride Vertriebs GMBH, Toys-shop ΜΟΝ ΙΚΕ, Λιμνίδης ΑΕΒΕ (MG Toys) και Τσιρώνης Α.Ε-Σβούρα.

Επίσης, οι εταιρίες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητα που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Enarxis Dynamic Media και NetPlanet – The Wonder Room.

Τέλος, η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των Grand Awards, όπου η GIOCHI PREZIOSI HELLAS ΑΕ αναδείχθηκε COMPANY OF THE YEAR και η Janod | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ αναδείχθηκε BRAND OF THE YEAR.

Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Toys Awards 22, όπου ο Ηρακλής Λιόκης, Διευθύνων Σύμβουλος «Το Παιγνίδι», παρέλαβε το τιμητικό βραβείο για την προσφορά και τις ποιοτικές υπηρεσίες στον χώρο του παιχνιδιού στη χώρα μας και στην συνέχεια ο Αναστάσης Δεσύλλας, Ταμίας του Σ.Ε.Β.Π.Π.Α. – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ & ΑΜΑΞΩΝ παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του Συνδέσμου στην αγορά του παιχνιδιού.

Η Ράνια Θρασκιά, Παιδαγωγός – Οικογενειακή Σύμβουλος Msc, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Toys Awards 2022, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της, όπου ανέφερε: «Τα Toys Awards 2022 διοργανώνονται φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά και αποτελούν έναν θεσμό που υπογραμμίζει τη σημασία του παιχνιδιού ως προς το μεγάλωμα και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των παιδιών και έχει ως άξονα και κινητήριο δύναμη το παιδί και τις ξεχωριστές ανάγκες του σε όλα τα επίπεδα. Η περσινή διοργάνωση, παρά την ιδιαιτερότητα της περιόδου και τα επιδημιολογικά δεδομένα της Covid-19 εποχής, ανέδειξε και επιβράβευσε προϊόντα και υπηρεσίες, που στηρίζονται σε καινοτόμες ιδέες και προωθούν τη δημιουργικότητα στον χώρο του παιχνιδιού. Ο θεσμός των Toys Awards “ανοίγει το δρόμο” για την διερεύνηση του μαγικού κόσμου του παιχνιδιού και την εξερεύνηση της παιδικής φαντασίας και πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη και την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Εύχομαι ολόψυχα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και καινοτόμων ιδεών για τις εταιρίες και τους οργανισμούς που ασχολούνται με το παιδικό παιχνίδι στη χώρα μας, ανοίγοντας το δρόμο προς τη δημιουργία και την εξέλιξη με σκοπό ολοένα και περισσότερα παιδικά χαμόγελα».

Ο έτερος Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Toys Awards 2022, Δρ Ηλίας Βασιλείου, Γλωσσολόγος- Ειδικός Παιδαγωγός, PhD, MSc SEN, PgCert in Behaviour Management, University of Athens, Nottingham Trent University, ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Άλλη μια χρονιά αυτού του εξαιρετικού θεσμού έφθασε στο τέλος της. Μαζί, για λίγο έστω διάστημα, συμμετείχαμε σε μια διαδικασία που μας έκανε να δούμε ξανά μέσα από τα παιδικά μάτια τον ρόλο και τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί προσεγγίσαμε το παιχνίδι ως ένα σημαντικότατο, όχι προϊόν, αλλά εργαλείο για την ανάπτυξη και την ψυχαγωγία του παιδιού. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτητα αυτό που μένει σταθερό είναι η ανάγκη να προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση, ψυχαγωγία και σταθερή ανάπτυξη στα παιδιά μας. Στην 4η βιομηχανική επανάσταση θα δούμε ξανά την κούκλα, το στρατιωτάκι, το επιτραπέζιο, όπως την πλαγγόνα, το άθυρμα, το ζατρίκιο στους προηγούμενους αιώνες. Η σταθερότητα του παιχνιδιού στην πορεία του χρόνου δείχνει ένα βασικό χαρακτηριστικό του πέρα από κοινωνίες και πολιτισμικές μεταβολές. Δείχνει τον βαθιά ανθρωπιστικό του χαρακτήρα και τη σημασία του στην ανάπτυξη του ατόμου ως κοινωνικού όντος.

Στα Toys Awards είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί αντιμετωπίσαμε ακριβώς το παιχνίδι με τον «σεβασμό» που του αρμόζει. Μέσα από τον θεσμό επιστήμονες και ειδικοί, επαγγελματίες και άνθρωποι με αγάπη για το παιδί ήρθαν σε επαφή με εταιρείες και δημιουργίες πρωτότυπες, όμορφες, φιλικές για τα παιδιά, ψυχαγωγικές, πολύχρωμες, ευφάνταστες, ευχάριστες αλλά πάνω από όλα ανθρώπινες. Ο πήχης ανέβηκε ψηλά και φέτος και έστειλε το μήνυμα. Το παιχνίδι δεν είναι ένα οποιοδήποτε εμπορικό προϊόν, αντίθετα φέρει μια μεγάλη ευθύνη ποιότητας, καλλιέργειας και δημιουργίας. Όχι για εμάς, αλλά για το πολυτιμότερο «κομμάτι» μας. Εις το επανιδείν λοιπόν την επόμενη χρονιά, στα Toys Awards 2023 για να ξαναβρεθούμε, να τιμήσουμε νέα παιχνίδια και ιδέες και φυσικά και εμείς οι μεγάλοι να παίξουμε, έστω και για λίγο, ξανά σαν παιδιά…».

Τέλος η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS, στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Στον πυρήνα των νέων δεδομένων που θα διαμορφώσουν στο μέλλον την ανάπτυξη των παιχνιδιών είναι οι σύγχρονοι γονείς, οι οποίοι έχουν απαιτήσεις και επενδύουν κατά βάση σε παιγνίδια με οικολογικό χαρακτήρα, βιώσιμα υλικά τα οποία πέρα από την διασκέδαση συμβάλλουν στις δεξιότητες των παιδιών, επίσης στην δημιουργία νέων παιγνιδιών τα οποία θα σχετίζονται με χαρακτήρες από τηλεοπτικά shows και ταινίες, αλλά και στα παιγνίδια για ενήλικες. Ο όρος  «kidult» ο οποίος είναι ιδιαίτερα ελκυστικός απελευθερώνει τους ενήλικες που θέλουν να απολαμβάνουν τα παιγνίδια. Οι κατασκευαστές δημιουργούν ενδιαφέρουσες προτάσεις γι’ αυτό το αγοραστικό κοινό με παιχνίδια για κάθε ηλικία με τη δυνατότητα να αποκτήσουν υπόσταση στην επικοινωνία και την διασκέδαση από τον ευρύτερο κύκλο της οικογένειας».

Χορηγοί επικοινωνίας των Toys Awards 22 ήταν οι: infokids.gr, all4mama.gr, parentshub.gr, kidsproject.gr, boommag.gr, citykidsguide.com, kidot festival, childit.gr, happykidsradio.gr και ο τηλεοπτικός σταθμός nickelodeon.

Toys Awards 2021

Recognizing Innovative Products & Services

Tα βραβεία και οι νικητές

Company of the Year
Giochi Preziosi Hellas
Brand of the Year
Spin Master
Toy Product 0-12
PLATINUM Scoot and Ride | My First, 3 σε 1, περπατούρα, βάθρο στήριξης και σανίδα!
Παιχνίδι bebe
GOLD Scoot and Ride | My First, 3 σε 1, περπατούρα, βάθρο στήριξης και σανίδα!
SILVER Giochi Preziosi Hellas | Weebles Φιγούρες
Παιχνίδι 3 έως 4 ετών
GOLD Enarxis Dynamic Media | Green Toys 
BRONZE Giochi Preziosi Hellas | Πινόκιο Διαδραστική Κούκλα
 Παιχνίδι 5 έως 7 ετών
GOLD Giochi Preziosi Hellas | Plus-Plus® – Learn to Build
BRONZE Giochi Preziosi Hellas | Magic Mixies Mixlings Playset Μαγικό Κάστρο
Παιχνίδι 7 έως 12 ετών
GOLD Εκδόσεις Ψυχογιός | COLORBRAIN
SILVER Spin Master | Bakugan Reboot
BRONZE Giochi Preziosi Hellas | Τηλεκατευθυνόμενος Καρχαρίας Mega Chomp
Παιχνίδι ηρώων 
GOLD ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε. - GIOVAS GROUP OF BRANDS | Συλλογή Ειδών Θαλάσσης PAW PATROL
SILVER Giochi Preziosi Hellas | Disney Doorables Φιγούρες Multi Peek
BRONZE Spin Master | Batman Adventures Segment
Ξύλινο παιχνίδι
GOLD The Tea Club toys | CUPCAKE παιχνίδι στοίβαξης
SILVER Casababy  | Casababy Τρίγωνο Αναρρίχησης Everest
BRONZE  Τσιρώνης Α.Ε. | Svoora, Ξύλινο Παιχνίδι Ισορροπίας "Vacation Balance Car"
Λούτρινο παιχνίδι
GOLD Giochi Preziosi Hellas | Trudi Classic
SILVER Giochi Preziosi Hellas | Trudi Puppets
BRONZE Spin Master | Flappy The Elephant
Παιχνίδι με ζώα
GOLD Spin Master | Wizarding World Enchanting Hedwig
SILVER Giochi Preziosi Hellas | My Fuzzy Friends Nάλα το Κοάλα
BRONZE Giochi Preziosi Hellas | Little Live Pets Λέων ο Χαμαιλέων
Τηλεκατευθυνόμενο παιχνίδι για παιδιά 
GOLD Giochi Preziosi Hellas | Τηλεκατευθυνόμενος Καρχαρίας Mega Chomp
Μηχανοκίνητο παιχνίδι 
GOLD Giochi Preziosi Hellas | Feber super Εκσκαφέας
Παιχνίδι εξωτερικού χώρου
GOLD Giochi Preziosi Hellas | Feber Δεντρόσπιτο
SILVER Giochi Preziosi Hellas | Feber Mega 4 Στη Σειρά
BRONZE ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε. - GIOVAS GROUP OF BRANDS | Συλλογή θαλάσσης Barbie
Παιχνίδι με οχήματα
GOLD Spin Master | Paw Patrol | Deluxe Movie Vehicles
SILVER Giochi Preziosi Hellas | Το Οικογενειακό Τροχόσπιτο της Bluey
BRONZE Giochi Preziosi Hellas | Χελωνονιντζάκια Pizza Van
Εκπαιδευτικό παιχνίδι
GOLD Τσιρώνης Α.Ε. | Djeco, Εκπαιδευτικό παιχνίδι παρατήρησης και ταξινόμησης "Kioukoi"
SILVER Γαβρήλου Έφη | Τάξη-Τάξη για την Α' Δημοτικού| Παιχνίδι με κάρτες για την επανάληψη της σχολικής ύλης της Α' Δημοτικού
BRONZE Εκδόσεις Ψυχογιός | ΗΓΕΤΕΣ
 Playset 
GOLD Giochi Preziosi Hellas | Magic Mixies Mixlings Μαγικό Κάστρο
SILVER Giochi Preziosi Hellas | Bluey Σετ Παιχνιδιού Σπίτι
 Παιχνίδι κατασκευών 
GOLD Giochi Preziosi Hellas | Plus-Plus® – Learn to Build
Παιχνίδι με τουβλάκια
GOLD Giochi Preziosi Hellas | Plus-Plus® – Tube 1m
Παιχνίδι με κούκλες
GOLD Τσιρώνης Α.Ε. | Svoora | Συλλογή κουκλόσπιτων με υφασμάτινες κούκλες “My lovely home”
SILVER Giochi Preziosi Hellas | TROTTIES
BRONZE Giochi Preziosi Hellas | Nancy Ημέρα Ομορφιάς
Παιχνίδι μουσικής
GOLD Giochi Preziosi Hellas | Sevi Μουσικό Κέντρο
 Παιχνίδι δημιουργικής απασχόλησης
GOLD Τσιρώνης Α.Ε. | Svoora, Μαγνητικό Βιβλίο Δημιουργίας Παραμυθιών "My SvooryTales"
SILVER Magnetic Toys | Παιχνίδι με Μαγνήτες - Magna-Tiles
BRONZE Giochi Preziosi Hellas | Be You
BRONZE ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε. - GIOVAS GROUP OF BRANDS | Μεταλλικά χρωματιστά μολύβια Play - Doh Art and Activity
Παιχνίδι επιστήμης
GOLD Giochi Preziosi Hellas | NATIONAL GEOGRAPHIC STEM
Επιτραπέζιο παιχνίδι για παιδιά 
GOLD Τσιρώνης Α.Ε. | Svoora Μαγνητικό Επιτραπέζιο Παιχνίδι "Svoordines in a can"
SILVER Spider Play by Kriklani Valentini | Βιωματικό Παιχνιδι / Spider Play
BRONZE Giochi Preziosi Hellas | Επιτραπέζιο Παιχνίδι Φρέντυ ο Κεφάλας
BRONZE Remoundo Games | Μη σου πέσει ο Λουκουμάς
 Παζλ για παιδιά
GOLD Giochi Preziosi Hellas | Plus-Plus® – Puzzle By Number
Παιχνίδι τεχνολογίας
GOLD Spin Master | Bitzee
Συλλεκτικό παιχνίδι
GOLD Giochi Preziosi Hellas | Looney Tunes Warner Bros 100 Years
SILVER Giochi Preziosi Hellas | Goo Jit Zu Goo Shifters
BRONZE Enarxis Dynamic Media / Funko | Funko Pop!
 Παιχνίδι Lifestyle
GOLD ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε. - GIOVAS GROUP OF BRANDS | Lifestyle Παιχνίδι-Αξεσουάρ Peanuts Snoopy
Οικολογικό Παιχνίδι 
GOLD Enarxis Dynamic Media | Green Toys | Πράσινο Παιχνίδι
Toy Product για έφηβους και ενήλικες 18+
PLATINUM Εκδόσεις Ψυχογιός | Wavelength
Παιχνίδι
GOLD Spin Master | Rubik’s 3x3 Speed magnetic
 Επιτραπέζιο παιχνίδι
GOLD Εκδόσεις Ψυχογιός | Wavelength
SILVER ΣΤΑΣΥ - Σταθερές Συγκοινωνίες | Παιχνίδι με Κάρτες / Memory Game
BRONZE VERDES INNOVATIONS | Tranglar™
Συλλεκτικό παιχνίδι 
GOLD Enarxis Dynamic Media | Funko | Funko Pop!
SILVER Giochi Preziosi Hellas | TMNT & Stranger Things & TMNT VS Street Fighter
 Toy Services
PLATINUM Έλενα Αναστασίου | Aeiforoulis for the planet Earth 17SDGs
Χώρος δημιουργικού παιχνιδιού
GOLD Έλενα Αναστασίου | Aeiforoulis for the planet Earth 17SDGs
Κατάστημα παιχνιδιών
GOLD Family Concept Store | The Wonder Room
SILVER ΥΠΟΓΡΑΦΗ
Ηλεκτρονικό κατάστηµα παιχνιδιών
GOLD Online Family Concept Store | www.thewonderroom.gr
SILVER ΥΠΟΓΡΑΦΗ | Ypografi.com
BRONZE VERDES INNOVATIONS | GamesUniverse.gr
Εξυπηρέτηση Πελατών
GOLD Family Concept Store | The Wonder Room | Εξυπηρέτηση πελατών 
Marketing / R&D
PLATINUM VERDES INNOVATIONS | V-CUBE™ - The 21st Century Cube
R&D Παιχνιδιού
GOLD VERDES INNOVATIONS | V-CUBE™ - The 21st Century Cube
Marketing Campaign Παιχνιδιού
GOLD Spin Master | Bakugan Tournament
SILVER Spin Master | The Rubik’s 3x3 Cube Challenge
BRONZE ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε. - GIOVAS GROUP OF BRANDS | Play-Doh Art & Activity Promo Synergy
Πωλήσεις Παιχνιδιού
GOLD VERDES INNOVATIONS | V-CUBE™ - The 21st Century Cube
SILVER Enarxis Dynamic Media / Funko | Funko Pop!